patriciar

Träningsresa

Publicerad 2013-08-31 21:02:00 i Allmänt

Vågar jag? Varför? För vem? FÖR MIG! Sjukt vad man blir blind.. Gjorde ett utkast för en månad sedan då sista efter-bilden togs. Men nu jävlar! VAD har jag att skämmas över? Mitt välmående och många mål nådda? Tss, överlista jante!
 
 
Början av feb. Uppsvälld, magfett och allmänt dåligt skick. Matvanorna, hade inga. Godis? Jämt? Jisses.. Aldrig varit liksom "åh min kropp, hatar den* men här kände jag mig som en påse skit. Mycket pga maten som sagt. 
 
 
Denna är från slutet av februari. Alltså några veckor efter jag började! Man kan redan se stor skillnad, inte lika uppblåst och förmodligen en del vatten som försvann. Mådde pyton efter att bytt matvanor. Kolla armarna!
 
 
Slutet av mars! Här började jag att TA I! Lyfta tyngre, intensivare pass. Tyvärr åkte jag på en rejäl sträckning som höll mig tillbaka i flera veckor.. 
 
Slutet av april! Det börjar ta sig.. 
 
 
Slutet av maj! Här kände jag mig verkligen så STOLT! Det syntes på magen, rumpan, armar allt, vad jag har kämpat för att komma dit. Heja! 
 
 
 
De två sista bilderna är från i början av augusti. Snart en månad sedan! Ärligt, trodde jag aldrig skulle komma hit och då har min resa knappt börjat! Matvanorna sitter, cardion (som under sommaren varit otroligt prioriterad) och styrkan. 
 
 
Och bild på rumpan som blivit en förändring också! Mer muskler och struktur. 
 
TILL SIST! Före och efter, ca 6 månaders hårt arbete och försök till disiplin. Resan är bara en början, nu har jag resten av livet att fokusera på. 
 
 
Kom ihåg att är DU stolt över vad du har gjort? Visa det! Du är värd det. 

Fokusera

Publicerad 2013-08-31 15:49:00 i Allmänt

Efter att ha haft gymmet på hyllan så har maten också hamnat åt sidan. Har inte ätit ordentligt och verkligen struntat i att välja bort socker. Mår pyton. Ikväll ska jag sätta mig ner och skriva middag, mellanmål och träningsschema. Måste fokusera nu när skolan drar igång också, energin ska fyllas på!

Tips på middagar som inte innehåller för mycket kolhydrater? Äter ju det, men min hy pallar inte för mycket.

Helggg

Publicerad 2013-08-30 17:36:55 i Allmänt

Äntligen är jag hemma! Började sju imorse för att sedan åka till Fagersta. Blev klar med ett extrajobb klockan fem... Nu är jag lagom mör :)

Celsius

Publicerad 2013-08-29 08:34:20 i Allmänt

Jag har druckit celsius i ca fem månader nu. Den sista tiden varje dag! Jag drack flera liter redbull i veckan förut men fick vid flera tillfällen allergichock. Läppar, ögon, hals och tunga svullnade. Därför gillar jag celsius! Har aldrig känt av de obekväma allergierna eller konstiga, onda andningen. Pulsen höjs på ett skönt sätt som får vem som helst att tagga till. Jag har även märkt av stor skillnad på magen, fettförbränningen skjuts ju igång.

Rekommenderar drycken till alla som vill ha ut det mesta från träningen och är redo för nya utmaningar :-)

Min mindre samling från jobbet...

Längtar

Publicerad 2013-08-29 06:25:58 i Allmänt

Alltså.. Igår tänkte jag ta tag i hantlarna, men kändes inte riktigt hundra så idag tänker jag ge det ett försök till. Jag har bara snuva kvar och fortfarande inte fått igång matvanorna igen. 
 
Jag tänker såklart köra ett benpass det första jag gör ;-)
 
 
 
När man har känsliga knän som jag har kan lunges vara obehagliga och göra mer skada än nytta om man gör det fel. Därför brukar jag köra back lunges. Samma sak fast man gör utfall bakåt. Känns något fel eller om det gör ont så gör du fel! 
 
Börjar om ett par timmar, innan det promenad. ♥
 

Älskade promenader

Publicerad 2013-08-28 13:19:24 i Allmänt

Igår morse gick jag min vanliga runda. Den är på ca. 6 km och den går jag på knappt en timme. Alltså 1k på 9.30 min (beroende på hur taggad jag är(;). Jag bor ju i Norberg och det är så otroligt vackert här. Naturen och så många fina gå-stigar.

Ortopedi och Lean

Publicerad 2013-08-27 14:00:39 i Allmänt

Besöket hos ortopeden gick bra! Fick nya ilägg till skorna och även tips för att nyttja det bästa av dom. Skönt att ha det gjort, men ack så dyrt det blir.. 
 
Idag fick jag även tillgång till mina kursplaner, scheman och information om utbildningsplattformen. Kul! Jag kommer att börja så fort jag får ett svar från min lärare. Då är det en kurs på tre veckor som innehåller mycket introduktion för oss som aldrig läst på distans förut. Tänkte skippa det men det är bra att köra igång på riktigt direkt. 
 
Fick en fråga igår om vad jag blir när jag blir klar, här har du ett svar: 
 
"Studenten skall efter genomgången utbildning kunna arbeta som kvalitets- och Lean ledare, med huvudsaklig uppgift att självständigt och tillsammans med andra identifiera, planera, implementera, och följa upp resultatet av ett genomfört förbättringsarbete. Studenten skall kunna hantera olika typer av produktionssystem både inom traditionell verkstadsproduktion och inom tjänsteproduktion som sjukvård, varuproduktion eller försäljning."
 
 

Nej nu får det ge sig

Publicerad 2013-08-26 08:07:16 i Allmänt

Nu har jag varit sjuk/kanske på bättringsvägen i 2 veckor på onsdag. Räcker det inte nu? Min kropp skriker efter vikterna på gymmet. Har gått ner 1 kg dessa veckor och det är förmodligen bara muskelmassa som rinner iväg. Promenaderna gör under för själen men inte för musklerna. Nej, rehab följande dagar och hoppas att det gått över till helgen. 
 
VARFÖR är jag så taggad? Jo, för nu har jag kommit till den gränsen då träningen inte är jobbigt, ett måste. Jag vill och jag njuter av det. Inne på min åttonde träningsmånad (-2 med sträckningen) och jag känner mig starkare både psykiskt och fysiskt! 
 
 

Helg

Publicerad 2013-08-23 16:10:38 i Allmänt

Det blev två dagar jobb denna vecka. Lagom med tanke på att kroppen inte helt återfått all energi.

Imorgon åker jag till Isabell och ikväll spenderar jag den med Daniel. ❤

(Har tagit korta promenader de två senaste dagarna. Lugna. Behöver så mycket friskt luft som möjligt!)

MBM

Publicerad 2013-08-22 16:01:57 i Allmänt

Fick en jättefin DW klocka när jag fyllde år av Daniel och nu har spanat in ännu en råsnygg. Marc by Marc Jacobs (MBM3118) den går på runt 3000kr och kommer bli en present-till-mig-själv-någondag.

Finns såklart massor med andra fina, men gillar färgen. Annars vill jag ha en silver!


Huslängtan

Publicerad 2013-08-21 16:18:41 i Allmänt

Just nu bor vi i en tvåa, med endast fyra små garderober. Förvaringen suger så just nu har jag prioriterat att rensa och lägga ut saker på köp & sälj. Det har gått bra och det mesta blir sålt. Tråkigt, men det finns ingen förvaring. Källaren är till o med full..

Drömmen är ett hus men nu när jag börjar studera är det inte ett alternativ. Jag vill inte känna mig som en börda, eller nej fel ord, men ni förstår. Köper vi hus vill jag göra min del, känna att vi kan renovera eller köpa nya möbler när vi vill.

Make it

Publicerad 2013-08-21 10:50:25 i Allmänt

Idag känner jag mig otroligt piggare. Hostan består men halsen känns inget alls idag.

Nu ska jag klä på mig sen sätta mig ner och mejla, beställa sista böckerna och fortsätta dricka litervis med te.

(Snart får jag träna igen!!!!!)

Nytt kapitel

Publicerad 2013-08-20 14:16:21 i Allmänt

Om 30 dagar gör jag min sista dag på Klockargårdens. Idag sa jag upp mig efter mycket tänkande fram och tillbaka. Jag är glad över mitt beslut och känner mig stot över min tid där, alla jag träffat och lärt mig. Men jag vill satsa på skolan och kanske hitta något annat extra?

Jag har jobbar på Klockargårdens sedan 06. From 2010 har jag jobbat där heltid/deltid. Blandade känslor. Tror däremot att det är det bästa att göra just nu.

Tisdag

Publicerad 2013-08-20 10:56:15 i Allmänt

Jag blev hemma idag också. Men ska till jobbet en snabbis och lämna in tidrapport och biljetter, samt ha ett snabbt möte. Efter ska jag nämligen till vårdcentralen och ta om min sänka.

Livet är så himla kort. Varför ska man må dåligt av saker man kan förändra? Varför låta det ta energi som du kan lägga på annat? Går det att förändra, gör det. Vill du förändra, gör det. Ska du förändra gör det med huvudet högt och ha i bakhuvudet att det är ditt liv, dina beslut, misstag och steg.

Vill..bli...frisk...

Make it go away

Publicerad 2013-08-19 20:17:58 i Allmänt

Hostar och hostar. Var nog bra att jag var hemma idag med. Vet inte hur det blir imorgon än men känner jag sähär vid läggdags kommer jag vara hemma. Usch, bra tajming när man har hundra saker att göra.

Läsplatta

Publicerad 2013-08-19 18:26:43 i Allmänt

Idag fick jag hem min surf/läsplatta. Allt fungerar som det ska, förutom att läsa e-böcker jag köpt?! Kan inte registrera mitt Adobe konto...

Jag hatar teknik. Vore lättare om alla böcker fortfarande fanns i bunden version.

Feberfri

Publicerad 2013-08-18 19:34:53 i Allmänt

tjoho! Feberfri dag. Lite seg och mör fortfarande men ingen feber. Jag kommer gå till jobbet imorgon, efter det iväg på lite ärenden.

Nu: mysa ner mig och dricka te (30 onde koppen på tre dagar)

Dumma app

Publicerad 2013-08-17 23:03:35 i Allmänt

Skrev ett rätt inlägg innan, men det var bara bilden på Stina som dök upp? Jaja.

Nu blir det sängen efter mitt åttonde gossip girl avsnitt. Halsen känns bättre och tror att febern lagt sig. :-)

Godnatt. ❤

Avbryta

Publicerad 2013-08-17 14:44:14 i Allmänt

Igår efter Formex stängde tog jag beslutet att åka hem. Jag hade feber och min hals var illröd och jag kunde till slut inte svälja. Jag satt mig på pendeltåget och sen hämtade Daniel mig i Västerås. ❤

Direkt hemma åkte vi till akuten i Avesta. Det visade sig att jag hade en "virushals" inte halsfluss. Dom tror att min medicin (biologiska) kan dölja bakterierna. Febern har gått ner idag i alla fall.

Hade hoppats på tillfrisknande idag, men fortfarande inte alls kry. Och det tråkiga är ju såklart att jag inte genomförde mässan och missade att stå i Novo designs monter imorgon.

Formex

Publicerad 2013-08-16 08:54:37 i Allmänt

Dag 3. Mår sådär. Igår bröt någon slags förkylning ut, halsont, värk i kroppen, snuva. Idag trodde jag det blivit bättre men efter frukosten började det igen. Tråkiga är att rösten är, hmm, trött? Hes och trött.

Jag kommer kämpa på, om inte magkatarr eller högt blodtryck kan hålla mig hemma ska inte halsont göra det heller. =)

Outfit

Publicerad 2013-08-13 20:18:21 i Allmänt

Sitter och håller på att tänka ut vad i helvete man ska ha på sig på Formex. Jag skulle vilja kunna ha mina fina klackar, en snygg skjorta med smycken. Men.. För det första är det ständig värme/luft fuktighet, för det andra står vi upp typ 12 timmar om dagen. Jag har tänkt ut två dagar med omsorg, slutar väl som vanligt med samma byxor och skor hela mässan. 
 
 

Ännu en bloppis!

Publicerad 2013-08-12 19:10:52 i Allmänt

Testar lägga ut lite här, det faller bort när man lägger upp på Köp & Sälj! Först till kvarn, kan skickas om köparen betalar frakt. =)
 
Lampa från Ellos. 899 kr ord.pris, säljer för 400 kr (två kulor trasiga, syns inte)
 
 
 
Väska, 80 kr
 
 
Linne, 30 kr S
 
 
Stickat linne, 80 kr S/M
 
 
Linne, 150 kr . X-ryggad . S
 
 
Långljol S, 100 kr
 
 
Linne S, 50 kr
 
 
Tröja (baksidan visas) S, 100 kr
 
Mejla eller PM! =)
 

Check

Publicerad 2013-08-12 13:59:44 i Allmänt

Jobb och läkaren klar.
Tråkigt, roligt, jobbigt, tråkigt. Fick order om att gå hem, lägga mig på soffan, äta choklad och sova. Det var som jag anat, magkatarren är tillbaka och jag hade även alldeles för högt blodtryck. Jag kommer bara få äta receptfria (prova, funkar det inte så..) då dom medicinerna mot magen är för starka. Jag äter ju vansinnigt starka för mina leder så dom vill inte lägga mer påfrestningar mot levern.

"Andas och ta det lugnt, gör beslut som inte skadar dig."

Ledig

Publicerad 2013-08-12 09:06:54 i Allmänt

Men hundra saker att göra..

Avesta, läkaren, jobba extra, tvätta, packa.. Har precis kommit hem från min morgonpromenad- för den skippar vi inte. Väljer hellre bort något annat, tex en timmes extra sömn. Inte för att jag fick sovmorgon tack vare Stina men ändå.

Börjar med Avesta, sen extrajobb, läkaren, extrajobb och sedan hem för packning!

Inspo

mål 2013

Publicerad 2013-08-11 16:07:23 i Allmänt

Detta la jag upp 30 december 2012.
 
 
 
1: Söka utbildning, DONE and DONE börjar 2 september
2: Interiör, hitta nya sätt att inreda och skapa här hemma. DONE, gjort om/inrett vardagsrummet. Vi är så nöjda!
3: Bli starkare fysiskt och börja träna på allvar. DONE. Äntligen är det en rutin, skulle aldrig kunna tänka mig en vardag utan träning igen. Förlorat 4 kg, byggt muskler (hoppas att jag går upp lite mer) och även fått (snart riktigt) den kropp jag vill ha, Stark! 
4: Spara pengar, DONE! Allvarligt, med tanke på att jag tjänar så pass "lite" jämfört med andra, så har jag blivit grym på att spara pengar. Fått upp ett sparkonto och ett reskonto. Stolt!
5: Ta hand om mitt utseende. När man jobbar som jag gör så är det ingen idé att börja fixa sig på morgonen, Men jag gör/gjorde naglar, tänkte ut outfits, börja fixa frippor osv. Asbra. 
6: Rensa bort onödiga förhållanden. DONE! Jag tar mig själv i första hand och börjar säga ifrån, på allvar. 
7: Resor. EJ DONE! Tyvärr så ställde vi in vår Turkietresa, blev inget av det. Jag skulle börja plugga och kunde inte ta ledigt från jobbet. Vi satsar stenhårt till februari istället. 
 
Jag har så många i min närhet som är rädda för livet, stressade, gått in i väggen, hinner inte. Det har mig verkligen fått att tänka efter. VAD gör jag och för VEM gör jag det? Är det inte för min skull och för att jag tycker det är kul, trivs med det, sluta med det. Det är DITT liv, det är DU som ska leva med det. 
 
 
 
 
 
 

Kan..inte..sova..

Publicerad 2013-08-10 07:14:24 i Allmänt

Ätit frukost och ska snart sätta på mig promenadskorna! Idag blir det en lång morgonpromenad, börjar inte förrän kvart i elva. Slutar kvart över tre! Vill ta ett pass på gymmet, får se. Ikväll ska jag baaara ta det lugnt som igår, måste verkligen vila upp mig till nästa vecka. Formex it is och den mest intensiva veckan på hela året. 
 
Jag spricker av lycka, vore ingenting utan min man. 
 
 

När du till slut blir hjälplös

Publicerad 2013-08-09 21:28:00 i Allmänt

I två månader nu har jag funderat fram och tillbaka. Funderat så jag har kokat över! Jag är riktigt stolt över mig själv att jag tagit tag i funderingar istället för att skjuta på dom. Idag tog jag mitt beslut om inte bara en fundering, utan två. Det är rätt tidpunkt för mig nu! 
 
 

Framtiden

Publicerad 2013-08-09 20:23:26 i Allmänt

På måndag ska jag åka till Fagersta för att utreda lite ärenden. Bla ska jag ta fler prover och kolla upp magen. jag hade fruktansvärda smärtor av magkatarren när jag gick på gymnasiet och jag tror att det är på väg tillbaka. Samma brännande, ilande smärta i övre magen. Jag hoppas såklart inte att det är någon fara. 
 
Idag efter massagen och ansiktsbehandlingen (som var underbar!) gick jag hem. Kroppen var lagom mör och allt skit som "suttit fast" kom ut. Var helt knäckt, men ack så skönt det är efteråt! 
 
Om ca. tre veckor börjar jag plugga! Idag fick jag inloggninsuppgifter, egen email m.m, jag längtar. 
 
 

Otaggad

Publicerad 2013-08-05 07:19:51 i Allmänt

Alltså, började blogga igen för det är verkligen kul. Ibland. Därav den dåliga uppdateringen. Min förkylning förra veckan blev som tur va ingenting!

Måndag..

Studenlitteratur

Publicerad 2013-08-01 16:59:29 i Allmänt

Idag kom min första bok till min utbildning. Bläddrade igenom och kände direkt att det här är verkligen jag!

Efter jobbet körde jag mage/ben, äntligen tillbaka på gymmet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela