patriciar

Med lite vilja

Publicerad 2013-09-30 11:47:43 i Allmänt

Alldeles strax ska jag åka iväg med mamma till Västerås. Det ska bli mysigt att bara umgås hon och jag.♥ 
 
Men något jag vill skriva av mig första är tänk vad med vilja och tankens kraft ett helt humör och inställning kan ändras. Imorse mådde jag så dåligt, jag kände mig värdelös och ville helst ligga kvar under täcket (förra inläggt) och NU är jag så RÅTAGGAD på att förändra. Varför ska man vänta tills en möjlighet kommer? Ta den! Varför välja att inte göra något? Gör ditt val! 
 
psst! här och här hittar du två av verksamheterna jag stödjer genom att vara fadder
 

Måndagsmorgon

Publicerad 2013-09-30 08:30:36 i Allmänt

Just nu har jag satt mig ner med en kopp te, ska börja med en övningsuppgift i Toolboxkursen. Tankarna är någon helt annanstans än i boken kan jag säga. För ett tag sedan slutade jag titta på nyheterna (nyhetsmorgon älskar jag) och slutade läsa mina nyhetsappar, jag orkar inte. Jag orkar inte titta på, läsa om allting som jag inte kan göra något åt. Jag är en av de miljoner människor som bara tittar på, suckar lite och sedan fortsätter vardagen. Jag har varit så insatt i varenda katastrof, tänkt, reflekterat, men jag kan inte det längre och det är bara så jävla fel. 
 
Även om jag inte kan rädda alla barn i syrien, ändra på terroristgrupperna i Nigeria som skjuter ihjäl studenter för att det är sååå västerländskt att studera, skjutningarna i Kenya, våldtäkterna i Indien, kvinnoförtrycket i arabländerna och allting där imellan, så KAN jag göra MITT bästa. HUR kan jag egentligen hjälpa till? 
 
Jag älskar reklamen från försvarsmakten tex, en kvinna som pratar om bomningar och mitt i allt säger hon: 
Och ungefär nu slutar du lyssna och börjar fundera på när det trevliga matprogrammet börjar ikväll. 
 
Jag kommer inte blunda längre, hur jobbigt det än är att bara se på, så är medvetenhet nummer ett till att kunna börja åtminstonde. Det är inte jag att inte göra något, litet som stort. Rensa garderoben och skicka till ett ungdomshem i Rumänien eller kanske ett lokalt hem? Vad kan du göra? 
 
 

Centrifuger

Publicerad 2013-09-28 19:56:49 i Allmänt

Jag har blivit intresserad av att göra mina egna juicer och andra flytande drycker. Är ju smoothie-nörd så vill testa lite nytt! Och till det behövs såklart en cetrifug. Här hittar du ett test som Expressen har gjort. Jag fastnade för denna: 
 
 
Lättarbetad: Betyg 5 getingar
OBH Nordica Piano Black Vitamix Pro 
Mängd råsaft: 1 700 ml. 
Hastighetslägen: 2. 
Effekt: 700 watt. 
Sladdlängd: 102 centimeter. Övrigt: Fruktköttbehållare, juicekanna 1,25 l och rengöringsborste. Säkerhetsfunktion.
Omdöme: En välpresterande och lättarbetad råsaftcentrifug som ger mycket juice. Den medföljande kannan minskar spill när juice pressas. Stora äpplen får inte plats i matningshålet och påmataren kräver två händer för att pressa morötter. Prisvärd och smidig testvinnare.
Cirkapris: 1 100 kronor.
 
Ett bra pris och fick högsta betyg! 
 
 

Adidas

Publicerad 2013-09-28 10:10:41 i Allmänt

Dessa fina löpbyxor finns endast online, här hittar du dom! Andas bra och ska vara otroligt bra vid längre löprundor. (Ja jag önskar det vore varmare så man kunde springa, löpbandet och jag är inte vänner)
 
 

Ergonomi

Publicerad 2013-09-28 08:42:39 i Allmänt

Igår var jag och Daniel i Västerås för att inhandla nödvändigheter till min nya hörna här i lägenheten. Jag har ju suttit i soffan eller i köket vilket resulterade i obeskrivlig smärta i rygg och nacke. Nu har jag äntligen fått ett litet skrivbort och stol! Vilken skillnad. Ryggen blir rak och nacken i ganska bra läge. Det är ju otroligt viktigt hur man sitter om man har ett jobb eller pluggar, där man sitter mycket framför datorn. Ingenting man (läs jag) tänkte speciellt mycket på tills smärtan kom. 
 
Nu ska jag korrektur läsa uppsatsen och sedan ringa Jennifer för promenad. lördag♥
 
 

"Biceps"

Publicerad 2013-09-26 12:56:50 i Allmänt

Haha! Jag visade mina armar för Daniel härom dagen och nu ser jag vad han menar, trodde jag fått ASSTORA biceps.. Men liksom! Glad över att sladderarmarna börjar försvinna med VART är musklerna? Dags att lägga fokus någonannstans än rumpan. (Jag är inte naken).
 
 
 

Jorå

Publicerad 2013-09-26 10:31:19 i Allmänt

SATTEE! Äntligen klar med min första "uppsats"! 6 Sidor skrivna och jag är nöjd. Nu behövs bara lite genomgång med underlaget så skickar jag in det för granskning. Innan lärarna får det ska 6 stycken andra tjejer läsa igenom det och kommentera, ovanligt upplägg, men spännande! 
 
Kommit fram till varför jag tycker det är kul att blogga, förutom att det är kul att gå tillbaka till hur "allt var", men när man läser mycket, skriver mycket så är det skönt att ha ett ställe där "min" dag är. Annars är jag en av dom där människorna som fastnar i en fantasivärld. Typ som när jag skrev en bok (projektarbete) så till slut började jag tänka mig själv som en av huvudrollerna och försökte lösa deras problem istället för mina egna. Skum tjej??
 
Firar med att gå till gymmet
 
 

Legday

Publicerad 2013-09-26 09:36:29 i Allmänt

Igår kunde jag KNAPPT ta mig hem från gymmet. Låg på golvet en kvart innan jag reste mig upp. Körde stenhårt och körde på med tyngre vikter än vanligt. Nu i kyligare tider måste jag tyvärr ta det lugnare med tanke på lederna, men jävlar vad skönt det är att TA I! Lunges är det som tär mest på mina knän...
 
Squats utan vikt (djupa) 20-20-20-30-10 
Höftlyft med 10kg vikt: 20-20
Höftlyft ett ben med 10kg vikt: 20-20
Stående lunges (vardera ben) med ben på plattå 10kg vikt: 12-12
Vadlyft 17,5 kg stång: 12-12-14
Deadlifts med 17,5 kg stång: 14-16-20
Squats med 17,5 stång: 12-14-16
 
Garanterar att det bränner i benen. Om du inte är van med tyngder kör utan de första gångerna för att få in tekniken. 
 
 
 
 



Testar igen

Publicerad 2013-09-25 10:55:10 i Allmänt

Efter många misslyckade bak för att uppnå en god proteinrik bar, kaka har jag nog lyckats! Superenkel proteinbar som tog mig Max 15 min. 






Receptet hittar du här: http://www.styrkelabbet.se/baka-proteinbars/ 

Måndagstips

Publicerad 2013-09-23 11:51:51 i Allmänt

Måndagar är väl en av de värsta dagarna som finns. Eller, jag tyckte det förut! Jag laddade ner en app, tror jag, eller läste en artikel för ett tag sedan om hur man kan dämpa måndagsångest. Den metoden jag fastnade för var helt klart "måndagsköp". På måndagar är det dagen du får unna dig något. Köpa den där toppen från Zara eller kanske en exklusiv bläckpenna? Eller kanske "bara" något litet som en burk-cola. Valet är ditt! Det gör måndagen till en rolig dag där du får välja något. Såklart ska man tänka så man inte går och köper ett par dyra bootz varje måndag och står pank i slutet av månaden.

Det fungerade för mig ett tag, nu gillar jag måndagar för det är en NY vecka med NYA utmaningar!

 

Dag 1

Publicerad 2013-09-23 09:16:56 i Allmänt

Idag är första dagen på resten av ditt liv. Nej inte direkt, men första dagen som student och endast student. Distans i all ära, men jag tycker verkligen det är jättetråkigt att inte ha en klass man träffar ofta. Därför har jag skrivit i klassens forum på Facebook och hittat ett par stycken som bor i närheten av mig. Kul! 
 
Jag har precis börjat skriva på min uppsats och det känns som att det alltid är början som är svårast. HUR ska man börja? VAD för öppning?
 
Ikväll drar jag till gymmet och ska köra rygg. Mysigt ;-)

Gårdagen

Publicerad 2013-09-22 14:49:11 i Allmänt

Efter OM och MEN kom jag äntligen fram till rätt plats. Fyfan vilken dryg resa. Var och vände i Enköping?! Alltså dessa gpser är inte att lita på. Herregud! Men jag kom fram och det var otroligt kul. Vi hade tipspromenad och hade det allmänt bra. Dansade och bara hängde! Insåg igår att jag tappat bort dancehallen. Förstår inte. Det är så j ä v l a kul att gå på spelningar, dansa arslet av sig. Det blir ju så när man inte har någon att dela ett intresse med, i alla fall inte här hemma i Norberg. Ja, klart jag kan åka själv, men det roligaste med spelningar är att åka med dom man gillar och kan släppa loss med. Igår fick jag mersmak för Dancehallen igen, SÅ jävla bra. Vilken lycka♥
 
Bästa var i alla fall att träffa Linis igen! PUSS

Färga

Publicerad 2013-09-21 14:44:35 i Allmänt

Det är fasiken ingen lek att färga mitt hår. Jag färgar bara utväxten jämt, tar sådan tid annars. Jag färgar hemma, då färg hos frisören en gång i månaden inte är någon prio. Speciellt inte för mitt hår! Huja. Klipptid ska jag däremot boka inom kort, slitet är ett snällt ord att beskriva det på. :-) 



Uppsala

Publicerad 2013-09-20 19:06:22 i Allmänt

Dagen har gått. Snart ska jag duscha och bara vara. Imorgon ska jag nämligen till Uppsala! Världens finaste lina fyller år (och Evelina) det är maskerad och jag är lagom förvirrad va i helvete man ska vara. Hm.. Jaja, jag får tänka ut något tills imorgon förmiddag. Måste hinna ta en powernap innan jag åker så jag orkar köra hem på natten sen. Så kul!! 



-

Publicerad 2013-09-20 10:34:27 i Allmänt

Klockan är halv elva och jag har inte ens klätt på mig. Fortfarande alldeles tom. Känns så konstigt! Men, livet måste gå vidare. DÄRFÖR ska jag göra mig i ordning, läsa lite om rektorskap sen iväg för att luncha på elsas. 

Ikväll blir det lite träning och påbörja min delkursuppsats. 

Ha en fin fredag! 


klockargårdens

Publicerad 2013-09-19 14:48:00 i Allmänt

Jag har precis städat klart min arbetsstation. Tömt arbetsbyxorna, tömt min plats i omklädningsrummet och tömt mitt fack i kontoret. Knäppt ihop sista fakturorna, svarat på sista mejlet. Jag.. Jag är tom. Jag har inte kunnat prata med kunder idag, tårarna sitter i halsen och jag kan inte förstå att det är över. Trots att det var mitt alldeles egna val att sluta, så är det oehört tungt. Det är här jag har jobbat sedan 2006. Det är här jag lärde mig allt om ansvar, egna intiativ. Jag har lärt mig så jäkla mycket här och fått träffa så många fina människor, inte bara här utan även utanför huset och i butiken. Mina vänner runt om i Sverige som jag lärt känna genom åren, aldrig mött fysiskt (vissa har jag såklart träffat på bla. Formex), men som man ändå känner samband till. Människor har gått bort och lämnat spår i mitt hjärta. Människor man fortfarande kommer stöda på och ge en bamsekram. Människor som har lyst upp min vardag! 
Formex, kommer det någonsin bli detsamma att komma dit som besökare? Åh.. 
 
Jag valde att sluta för min skull, för min egna utveckling- vilket jag fortfarande vill, men ack så vemodigt det kändes att lämna in nycklarna och gå ut en sista gång som personal. 
 
Tack Klockargårdens och all personal för dessa fantastiska år! Jag kommer säkerligen gråta till sömns ett par dagar och vakna upp och av ren rutin sätta på mig arbetskläderna. Vi ses igen♥ 
 
 
 
 
 

Dagens första och sista

Publicerad 2013-09-19 08:18:17 i Allmänt

Imorse gick jag till gymmet. Körde 21 minuter cardio och mage. 

V-ups 20,22,30 
Pull ups 20,22,30 
Side plank båda sidorna 20,22 
Plankan 1 min 
Korta situps 20,30 



Depp

Publicerad 2013-09-18 21:49:16 i Allmänt

Jag tog bort mitt förra inlägg. Kände att det är absolut ingen idé att älta något gammalt. Ingen idé! Förlåta- gå vidare. 

Idag har jag haft vilodag och hunnit med massor med nytta. Jobbat+extra jobbat, myst med liv och pluggat såklart. Snart kommer min man hem och då fortsätter myset! Imorgon bitti vill jag till gymmet, magen skriker efter ett tungt pass! 

Bra magövningar: 
Russian twist
Side plank/plank 
Kick Downs 
Suit cases 

Upprepa 2-3 ggr 20 reps eller 1 minut på varje övning. :) 


Start a war

Publicerad 2013-09-17 08:40:00 i Allmänt

Igår så gymmade jag och gjorde någonting med vänsterarmen. Helvete vad ont det gör! Hade det här varit för 10 månader sedan hade jag haft vääärldens bästa anledning att inte träna på ett par veckor. Fattar inte att jag alltid körde på i 2-3 månader sedan dog det. Energin försvann. Oavsett hur duktig jag var, så slutade jag alltid. Nu gör jag inte det. Det här är min vardag och jag ser det inte som ett måste, ett jobbigt moment för att uppnå något. Det har jag redan gjort! Och det snackas alltid om att man gör det för att bli smal. Thats SO 2010! Allting idag (för mig och så många andra) att bli starkt i sig själv och fysiskt. Tillomed modellargenturer börjar sträva efter att modellerna ska bli starkare hellre än vara ben. 
Jag har aldrig varit mullig eller liksom haft problem med vikten. Däremot har jag alltid legat under mitt BMI. Nu har jag inte kollat upp det, men kan garantera att jag ligger lite mer närmare som det ska vara tack vare att jag bygger muskler. Sen är träningen såklart en stor del i min hälsoresa, lederna och jag mår så bra av det här. 
Gör det inte för att imponera på världen, gör det för att visa världen och dig själv hur stark du är på insidan. ♥




Tips!

Publicerad 2013-09-16 15:47:36 i Allmänt

Fick ett tips från Evelina igår om en proteinglass. Här kan ni hitta receptet! Verkar supergott. De senaste kakor/bakelser jag gjort med inspiration från proteinet har varit.. rätt så misslyckade! Detta ska testas så fort jag är klar med delprovet. 

Mat ❤

Publicerad 2013-09-16 13:08:01 i Allmänt

Något jag har hatkärlek till är verkligen mat. Jag verkligen hatar att laga- men älskar att hitta nya recept och äta den. Hehe! Tur är det då att jag har en sambo som älskar att laga mat- men inte hitta på den. Bra kombo! Och viktigt då min kost inte är den bästa. Äter så nyttigt det går, näringsrikt osv. När olusten tar över blir det oftast bara trams till middag(typ mackor), men lunch/matlåda gör vi alltid. 



Nya skor

Publicerad 2013-09-16 07:13:34 i Allmänt

I lördags på gymmet märkte jag att mina skor (redan!) börjar bli lite slitna. Innan jag fick mina ilägg till skorna måste jag gått supersnett. Den här gången kommer jag inte gå till butik och handla utan beställa från internet. Mer än halva priset! Det är alltid bra när man vet sin storlek på ett visst märke, brukar alltid stämma. 
 
Dagen kommer bestå av nya delprov av kurserna och avslutar på gymmet! Det blir ett ryggpass, skitsvårt, ingen fantasi. Måste få tag i någon som kan visa bra övningar, kör ju bara med egen vikt och pull downs bakom nacke.. 
 
 
Runt 600 kr! Dessa tittade jag på innan jag köpte mina rosa :)
 

Söndagsstök

Publicerad 2013-09-15 19:15:47 i Allmänt

Lagat linssoppa, köttfärslimpa och proteinbars! Mysig söndag med mitt hjärta, äntligen. ❤ 

Idag vilar jag från träningen men tänkte köra ett dubbelpass imorgon istället. 




Mitt liv

Publicerad 2013-09-13 22:04:48 i Allmänt

Kom precis hem från ett Kvällspass. Bena fick sig en omgång. Har varit hemma exakt tio minuter idag, känns tråkigt. Samtidigt fick jag träffa en del av familjen idag, vilket var en bonus. ❤

Nu ska jag bädda ner mig för imorgon bitti ska jag gå till Vanja (en gammal jobbarkompis) för en förmiddagsfika. 

Sov gott! 



Mysdag

Publicerad 2013-09-11 07:11:56 i Allmänt

Igår hämtade mamma och morfar upp mig för en sväng till Avesta. Vi var in på en del affärer för att hitta ett par byxor åt morfar. Inte det enklaste, en del krav har Karln. Hursom, vi avslutade här hemma då morfar hälsade på katterna. 

Lovade mig själv igår att inte träna förrän jag var klar med studierna. Hehe. Gick sådär :) 



Lovar

Publicerad 2013-09-10 18:29:24 i Allmänt

Det är SÅ svårt att låta bli att göra träningen till en prio. så idag har jag lovat mig själv att jag fan inte går till gymmet förrän 2 kapitel av lean toolbox är klart. Imorgon bitti ska jag börja med delprov 2! 

Gjort matlådor (broccolisoppa) alltså broccoli❤mig 


2 år sedan

Publicerad 2013-09-10 07:12:48 i Allmänt

Kom ihåg för exakt två år sedan började jag spara pengar. Tanken var att spara undan så mycket jag kunde för att slippa ta studielån när jag skulle plugga till lärare. Varför valde jag då bort lärare? Jo, den oehört långa studetiden med den vansinnigt låga lönen. Kom och tänka på det nu när nyheterna handlar om just det, hur ska man kunna bygga upp lärarmätverket om ingen orkar kämpa lägre? 
 
Även för ca 2 år sedan skrev jag och ett par vänner en lista om vad vi trodde vi skulle stå om 20 år, tror jag det var. Man skulle gissa varandras framtid. Där kommer jag ihåg att jag skrev lärare och även mina två vänner. Känns så konstigt, för det är absolut ett yrke jag skulle kunna satsa på, med rätt lön och rätt villkor. Jag är en som vill leda till framgång, lära ut kunskap. NU kommer jag göra samma sak fast i en helt annan liga. 
 
Dags att ta tag i sista föreläsningen innan jobbet kallar. Ha en fin tisdag ♥

4%

Publicerad 2013-09-09 21:00:46 i Allmänt

Skön känsla! 

15 min crosstrainer 
2x1 min av varje övning 
Plankan, russian twist med 10 kg vikt, v-ups, plankan+rörliga ben, side plank crush på varje sida, suitcases och maskin med 40 kg vikt. 

Det är från magövningar som plankan (uthållning) som skapar en stark bål. 



20 min rodd 


Core

Publicerad 2013-09-09 18:55:39 i Allmänt

Om typ en halvtimme ska jag till gymmet (känns som det är de enda jag skriver) och köra cardio ❤ core. 

Idag är det bara åtta dagar tills jag slutar på jobbet. Livet går för fort! Tänk att jag har varit där sedan 06.. 

För stort

Publicerad 2013-09-09 07:10:41 i Allmänt

Igår var jag och körde ett Kvällspass med Jennifer! Ben och rumpa stod på agendan, det roligaste. Mycket med fria vikter men även maskiner. Bland annat den ni ser på bilden! Man fäster runt ankeln och drar vikter åt sidan, bak, fram för att belasta höfter, skinka. Nackdelen med denna övning var bara själva "fästet". En aning för stor så den åkte upp vid dragning. Dock fick man ta i mer då vilket var bra såklart. 



Tappa det

Publicerad 2013-09-07 17:31:24 i Allmänt

Norberg har sina bra sidor! Här är en bild som jag tog när jag gick till gymmet häromdagen.

Föreläsning i soffan

Publicerad 2013-09-07 13:33:42 i Allmänt

Det jag kommer tycka är tråkigast med skolan är väl att man inte direkt får någon bra kontakt med sina klasskamrater. Positiva är såklart att man kan hänga i soffan och kolla på föreläsningarna. Pausa, äta, tvätta, träna, vad du vill. Och såklart att man slipper ta studielån! Eller man kanske behöver det, men mitt mål är att inte behöva det. Just nu behövs det inte, det räcker med studebidrag+extra jobbet+sparkontot. Till hösten vill jag hitta ett till extrajobb för att slippa ta från sparkontot. 
 
Nu ska jag göra lunch för att sedan ta mig till gymmet. ♥
 
 

drömmar

Publicerad 2013-09-04 18:43:57 i Allmänt

Kom precis hem från jobb2. Har snabbt slängt i min kycklingspaj (Daniel lagar den bästa!) och har skickat in min första högskoleuppgift! Officielt student. Nu ska jag dricka en celsius och tagga inför ett gympass på nya gymmet, kraftsport. 
 
 
Mellan varven sitter jag och drömmer mig bort, Jag vill så gärna åka utomlands igen. Jag var ju i Asien förra året och jag kan verkligen inte beskriva hur fantastiskt det var. Att möta så många underbara människor som lär känna dig, inte ditt förflutna eller känner dig genom han som känner henne som.. Jag fick se platser som många inte kommer få se, jag fick uppleva saker många inte kommer. Jag vill ut i världen igen. Nu. Jag och Daniel planerar, tack gode, en resa, men det blir ju mer en charter än en långresa.. 
 

Föreläsning

Publicerad 2013-09-04 08:19:04 i Allmänt

Jag måste verkligen uppsöka läkare om min huvudvärk, inte kul längre. Men skam den som ger sig, imorse började jag titta på del 2 av en föreläsning som handlar om rektorskap (organisation och ledarskap). Det är verkligen intressant att starta från grunden, varför, när, hur? Ikväll efter jobbet ska jag fortsätta på Lean, men först; Jobb 1 och jobb 2. 
 
Trötta... 
 
 

"Jag har inte tid"

Publicerad 2013-09-03 08:07:26 i Allmänt

Är du en av dom som aldrig har tid att träna? Sådan var jag förut. Men nu finns det INGA ursäkter. Nike training club är en app som ligger mig varmt om hjärtat. Du kan välja mellan tiotals träningspass och även... Intensiv 15 minuterspass! Så vad har du att förlora förutom 1% av din dag? Nedan ser ni mina topp för just den träningen. :)

Den långa dagen

Publicerad 2013-09-02 22:09:04 i Allmänt

Som sagt i tidigare inlägg. Lång dag. Jobbet gick bra, core-passet efter jobbet gick bra tills jag insåg att vaihelvete gymmar jag inte på det nya gymmet? He..he..

Imorgon tänker jag ta en vilodag, vilket behövs med tanke på att jag knappt kan gå efter söndagens benpass..

Nu: läsning

studentlitteratur

Publicerad 2013-09-02 08:13:00 i Allmänt

Jag har verkligen verkligen verkligen inte fattat hur man kan ha fel uppgifter på en hemsida. I sommras beställde jag hem en hel del litteratur till kurserna men det är hittills ingen som stämmer. Blir vansinnig. Fick en ny lista med ungefär 10 nya böcker, ca 500 kr st. Ni kan ju räkna själva. Har redan slängt ut 4-5000 kr på böcker (titta igen nu och några, fyra, stämmer). Det positiva är ju att det är bra andrahands värde på skiten... 
 
MÅNDAG var det..
 
 

Lång dag

Publicerad 2013-09-02 06:07:29 i Allmänt

Jobbar, tränar och börjar min första dag på högskolan idag. Heja! Börjar med en brakfrukost.

Godmorgon

Legday

Publicerad 2013-09-01 16:30:34 i Allmänt

Benen skakar, du har pressat det sista ur varenda muskel. LEGDAY! Fyfan så skönt. Intensiv träning med fyra olika övningar 1 minx3 av varje övning/ben!

I veckan byter jag gym. Blandade känslor men känns ändå som att det behövs! Och det bästa är att jag kan gymma med mina nära och kära samtidigt. ❤

(Bilden med ingredienser är från proteinchockladbollar och kakor)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela